Benim Öyküm Var! (Minik hastamız ve başarılı kalp damar operasyonu)

Benim Öyküm Var! (Minik hastamız ve başarılı kalp damar operasyonu)

“Benim öyküm var!” 5 yaşındaki minik hastamızı ve ailesini başarılı Kalp Damar operasyonun ardından sağlıkla evine uğurladık.

Doğumsal kalp hastalıkları ile 2017 yılında dünyaya gelen minik hastamız ve ailesi tedavi için bir çok doktora muayene olmuş. Çocuk Kardiyoloji Uzmanı arayışına giren ailemiz, Ulusal ve uluslararası basında başarılı operasyonlar ve ameliyatları ile tanınan Prof. Dr. Tuğçin Bora Polat’a ulaşıyor. Birçok doktor görüşünde 1 yaşına kadar 3 ameliyatla tedavi ön görülen minik hastamız, Prof. Dr. Tuğçin Bora Polat ve ekibi ile anjiyo duktal stent işlemi uygulandı. Sorunsuz bir şekilde gelişimi ilerleyen minik hastamız 1 yaşına geldiğinde başarılı bir kalp damar ameliyatı ile yapay kalp damarı inpalante edip ve kalbinde delik kapatılarak sağlıkla büyümesi sağlandı. Minik hastamız 5 yaşına geldiğinde 12 Aralık 2022 tarihinde yapay kalp damarı kalıcı damar ile değiştirildi. Sadece bir günlük yoğun bakım süresi ve 1 haftalık hastane gözetiminin ardından kısa sürede taburcu oldu. Minik hastamız doğumundan bu yana yaşıtlarından geri kalmadan tedavi sürecini Prof. Dr. Tuğçin Bora Polat ve ekibi ile tamamladı.

Minik hastamızın sağlığına kavuşmasının ardından ailesi bu süreci diğer ailelere yol göstermek, tecrübe ve deneyimlerini aktarmak için bizimle paylaşıyor.